Rogier van Otterloopad

Ga met uw rug naar de ingang van wijkrestaurant Rijn & Vliet staan. Steek de straat links schuin over en volg het kiezelpad dat tussen de twee flatblokken doorloopt (het Jacques Urlusplantsoen). Loop helemaal door tot het einde van het pad en sla aan het einde linksaf de Brandts Buyskade in. De eerste straat aan uw linkerhand is het Rogier van Otterloopad (het roze pad direct na de woonboten).

Rogier van Otterloo is een Nederlandse componist (1941 – 1988), onder meer bekend van filmmuziek uit onder andere Turks Fruit en Soldaat van Oranje.

Hieronder kunt u het videofragment bekijken van dit ‘pareltje’. Op de video ziet u een uitvoering door de Leidse jazzmusici Pieter de Mast (altdwarsfluit) en Karel Boehlee (piano).

Rosa Turbinata werd geschreven door Rogier van Otterloo voor de film “Turks fruit” (1973) van Paul Verhoeven (naar een boek van Jan Wolkers). De filmmuziek van Turks Fruit verscheen op een gelijknamig album met als solist Toots Thielemans op mondharmonica.

Karel Boehlee was overigens jarenlang de vaste pianist van Toots Thielemans en is hierdoor als geen ander bekend met de muziek van “Turks fruit”.

Vervolg van de route

Vervolg uw route op de Brandts Buyskade, loop circa 100 meter rechtdoor en sla dan linksaf de Noachstraat in (= 1e straat vanaf Rogier van Otterloopad). Volg de straat en loop met de bocht mee naar rechts. Aan het einde van de Noachstraat slaat u rechtsaf de Glenn Millerstraat in.